Oscars Autoverhuur: Deense mobiliteitsstart-up verovert nu ook de regio Leuven

Bessie Cooper

Bessie Cooper is een schrijfster uit Leuven die zich richt op het recenseren van producten en het verslaan van lokale gebeurtenissen via haar online blog. Haar artikelen bieden diepgaande analyses en eerlijke beoordelingen, waardoor ze een trouwe online lezersbasis heeft opgebouwd.

De Deense mobiliteitsstart-up Oscar Autoverhuur zet zijn expansie in Nederland, België en onze regio voort. Met hun innovatieve model maken ze het lokale autodealers mogelijk om de competitieve autoverhuurmarkt te betreden. In maart 2023 opende Oscar een nieuwe locatie in Boortmeerbeek, samen met Garage Peelaerts B.V.

Oscar, die in 2021 en 2022 door de Deense Kamer van Koophandel werd uitgeroepen tot “Beste E-commerce Start-up”, heeft een opmerkelijke groei doorgemaakt. Op hun thuisfront in Denemarken telt Oscar meer verhuurlocaties dan traditionalere spelers zoals Sixt, Europcar en Avis samen. De start-up heeft de afgelopen twee jaar met succes meer dan 100 locaties in Nederland en meer dan 30 locaties in België gelanceerd. 

Oscar’s unieke bedrijfsmodel voorziet in een strategische partnerrelatie met lokale autodealers. Dealers worden in staat gesteld om voertuigen die toch al stilstaan, zoals “leenauto’s”, lease returns of auto’s die trager verkopen dan verwacht, in te zetten als huurwagens. Dit helpt lokale ondernemers om een extra inkomstenstroom te creëren. Dankzij dit model kan Oscar bovendien lagere prijzen aanbieden dan de concurrentie en uitbreiden naar kleinschalige steden en landelijke gebieden waar klassieke “pure” autoverhuurbedrijven niet winstgevend kunnen zijn.

De nieuwe locatie in Boortmeerbeek, wordt gerund i.s.m. Garage Peelaerts B.V. Hoewel deze locatie net in maart is geopend, biedt ze al een breed scala aan voertuigen voor de huurders. Van personenauto’s tot bestelwagens en minibussen, er is een ruime keuze beschikbaar voor zowel particulieren als bedrijven.

Met deze strategische expansie draagt Oscar bij aan de groeiende mobiliteitsopties in onze regio. Tegelijkertijd leveren ze een essentiële bijdrage aan de lokale economie door extra inkomsten te genereren voor lokale autodealers. Wanneer Oscar blijft groeien, blijft het interessant om te zien hoe dit het bredere mobiliteitslandschap zal beïnvloeden.

Share this article

Table of Contents